Huis
Tuin
Video

Om deze reden moet je een avocado altijd eerst wassen voordat je hem snijdt

We zijn gek op avocado's. Of het nou door een salade, op een belegd broodje of in de guacamole zit, het is altijd lekker. Maar.. was jij je avocado wel voordat je hem opensnijdt?

Een broedplek voor bacteriën

Nee, nog nooit gedaan? Je bent echt niet de enige. Het klinkt ook een beetje gek. Waarom zou je de avocado wassen als je de schil toch niet gaat opeten?  De Food and Drug Administration (FDA) in Amerika denkt daar anders over. Zij hebben namelijk wat testen gedaan en zijn er achter gekomen dat de schil van de avocado een broedplek kan zijn voor bacteriën, onder andere voor salmonella en listeria. En nee, de schil eet je niet op. Maar wanneer je de avocado opensnijdt, snijd je eerst door de schil en daarna pas door het vruchtvlees. Zo komen de bacteriën van de schil ook in de vrucht.

Geen paniek

Toch is er geen reden om in paniek te raken als je nog nooit een avocado gewassen hebt. Volgens de FDA bevatte maar 0,24% van het vruchtvlees nare bacteriën, zoals salmonella of listeria. De kans is dus erg klein dat jij dit ook binnenkrijgt. Maar je weet maar nooit! Voortaan gewoon eerst even afspoelen dus.

Wachten...

Zit jij ook altijd maar dagen te wachten voordat je avocado eindelijk rijp is? Met deze truc is ‘ie binnen 10 minuten al rijp.

Fotocredits
Headerfoto: Charles Deluvio - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4114

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven