Huis
Tuin
Video

Blegh! Zoveel bacteriën zitten er dus in jouw flesje water

Herbruikbare waterflesjes zijn superhandig en beter voor het milieu. Ook zien ze er veel leuker uit dan een plastic flesje uit de supermarkt. Echter zijn de herbruikbare flesjes minder fris dan je denkt.

Er zijn maar weinig mensen die hun waterfles iedere dag goed schoonmaken. Misschien moet je daar toch maar eens aan beginnen, want je flesje bevat heel veel bacteriën. Uit labo-onderzoek is gebleken dat er op  je waterfles ongeveer 300.000 bacteriën per vierkante centimeter zitten, dat zijn er net zoveel als op een tandenborstel, deurknop en zelfs een wc-bril. En nog even ter vergelijking: op gebruikt kinderspeelgoed zijn dat er 3.000 bacteriën per vierkante centimeter. 300.000 is dus écht ontzettend veel! 

Geen paniek

Gelukkig zijn de bacteriën op je waterfles niet perse schadelijk; je wordt er niet ziek van. Ze kunnen er op den duur echter wel voor zorgen dat het water net iets anders smaakt. Ondanks dit is het wel aan te raden om je flesje iedere dag te reinigen.

Afwassen

Een plastic waterfles kun je makkelijk afwassen in de vaatwasser. Heb je een roestvrijstalen fles of geen vaatwasser? Was hem dan met de hand af. Doe dit met heet water en een drupje afwasmiddel. Gebruik een speciale borstel voor flessen om in alle hoekjes te komen.

Heb je nog meer tips nodig om af te wassen? Zo ben je snel klaar met de afwas. 

Fotocredits
Headerfoto: Martin Sanches - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Goed gevoel 

ID: 4394

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven