Huis
Tuin
Video

Zo maak je je bakplaat zonder moeite schoon

Een bakplaat lijkt misschien lastig om schoon te maken. De etensresten koeken vast en het lijkt alsof ze niet meer te verwijderen zijn. Toch is er een handig trucje waarmee je een bakplaat zonder moeite weer blinkend schoon krijgt.

Het beste kun je natuurlijk onder alles een bakpapiertje leggen zodat de bakplaat schoon blijft. Echter doen sommige gerechten het niet zo goed op bakpapier en ben je genoodzaakt het op de plaat te bereiden.

Hoe moet het?

Om je bakplaat schoon te maken heb je baking soda en een beetje waterstofperoxide nodig. Mix wat baking soda en een scheutje waterstofperoxide in een bakje totdat er een glad papje ontstaat. Smeer de plaat in met het goedje en laat het drie uur weken. Na deze drie uur kun je de viezigheid makkelijk met een sponsje eraf vegen. Spoel de plaat nog even af en hij is brandschoon.

Baking soda is een erg divers middel waar je onder andere heel veel mee kunt schoonmaken. Deze 5 dingen reinig je bijvoorbeeld heel makkelijk met dit goedje. Maar pas op, deze dingen kun je er juist niet mee schoonmaken. 

Fotocredits
Headerfoto: Kari Shea - Unsplash 

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle

ID: 4506

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven