Huis
Tuin
Video

Zo stek je heel gemakkelijk je bananenplant

De bananenplant is ongekend populair op dit moment. Veel mensen hebben er een (of meer!) in huis, en hij ziet er prachtig uit. Dus wat is nou beter dan een bananenplant? Meerdere kleine bananenplantjes! Dat kun je bereiken door hem te stekken.

Stekken is wanneer je uit een (afgeknipt) stukje plant een nieuwe laat groeien. Dit kan met heel veel planten, en dus ook met de bananenplant!

Hoe stek je een bananenplant?

Stekken klinkt misschien ingewikkeld, maar het kan heel makkelijk zijn. Met behulp van deze stappen heb je binnen no time een baby-bananenplant.

Niet iedere bananenplant is geschikt om op deze manier te stekken. Kijk eerst of er al een babyplantje aan het groeien is naast de moederplant. Het beste is om te wachten tot deze zo’n 20 cm is, dan weet je zeker dat hij al eigen wortels heeft.

Stap 1: Graaf het babyplantje los

Haal de plant uit de pot en graaf heel voorzichtig het babyplantje los. Doe dit zo dicht mogelijk bij de moederplant. Kijk wel uit dat je de wortels niet beschadigt.

Stap 2: Snijd het babyplantje af

Snijd vervolgens het babyplantje bij de moederplant weg. Doe dit wederom zo dicht mogelijk bij de moederplant.

Stap 3: Trek los

Trek het babyplantje dan weg bij de moederplant en haal de wortels los uit de aarde. Kijk uit dat je de wortels hierbij niet breekt. Dit gaat overigens het makkelijkst als je de plant al een dag of vijf geen water meer hebt gegeven.

Stap 4: Stekken maar!

Vul een ander potje met potgrond en eventueel hydrokorrels. Graaf hier een kuiltje in en plant je babyplantje. Geef hem wat water en nu heb je je bananenplant gestekt! Verzorg hem nu gewoon zoals je je normale bananenplant verzorgt (zo dus!), en hij zal snel uitgroeien tot een moederplant.

Bruine bladeren?

Heeft je bananenplant bruine bladeren? Dat komt hierdoor

Bekijk ook:

Fotocredits
Illustratie: Lobke Taal - @studio.tent
Foto's in artikel: Marjolein Sintenie

Bron: HomeDeco en Sprinklr

Julia van Rijn
ID: 8804

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven