Huis
Tuin
Video

Heeft je kind in bed geplast? Zo maak je het gemakkelijk weer schoon

Oeps, een nat bed! Maar dat kan gebeuren natuurlijk. En dat matras.. maak je geen zorgen, die kun je gemakkelijk weer schoon krijgen.

Is het net gebeurd?

Oeps, ongelukje! Maar als je er snel bij bent kun je de vlek er nog gemakkelijk uit krijgen. Haal eerst al het beddengoed van bed en was ze op minimaal 60ºC. Dep de natte vlek op het matras dan droog met keukenpapier. Maar let op: wrijf de vlek niet droog! Zo wrijf je het vocht alleen maar verder in het matras. Strooi dan wat baking soda en laat dat minimaal een uur intrekken. De baking soda neemt het restje vocht op. Zuig het dan op met de stofzuiger. Dan kun je nog een sopje maken met een scheutje wasmiddel en water. Dep dit sopje op de vlek. Maak het daarna schoon met een beetje witte azijn en een paar druppels tea tree olie. Laat het matras dan goed drogen en luchten. Zo krijg je ook de nare luchtjes eruit.

Is de vlek al opgedroogd?

Ook dan kun je de vlek er nog uit krijgen. Dit doe je met een sopje van warm water, wasmiddel en eventueel een beetje ammonia. Dep dit sopje op de vlek totdat die verdwijnt. Tot slot kun je ook hier de vlek behandelen met witte azijn en een paar druppels tea tree olie en laat het matras weer goed drogen en luchten!

Wow, heb je dit al gezien?

Deze dekbedden vindt je kind waarschijnlijk hartstikke gaaf!

Fotocredits
Headerfoto: Katrina Chambers

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4280

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven