Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: nog 4 belangrijke klusjes voor tijdens de najaarsschoonmaak

Nu het buiten weer kouder wordt, is het tijd voor de najaarsschoonmaak. Maar wat zijn nou echt belangrijke klusjes die we niet moeten vergeten? Marja Middeldorp van AD Wonen weet daar wel raad mee en geeft ons wat tips.

1. De ragebol

Marja gebruikt zelf rond deze tijd van het jaar heel vaak de ragebol. “Dat is een stok met allerlei haartjes. Als je gebruik maakt van een ragebol komt een panty goed van pas. Doe een panty rondom de ragebol en ga langs het plafond, de verwarming en achter de gordijnen”, aldus Marja. Volgens haar is het belangrijk om de hoeken, gaten en apparaten niet te vergeten, want doordat in de zomer de deuren vaak open hebben gestaan, ligt er werkelijk overal stof!

Marja Middeldorp geeft raad: 4 perfecte klusjes voor de najaarsschoonmaak
Huishouden

2. Wasmachine

Omdat je in de zomer wat vaker wast dan normaal, is het nu ook hoog tijd om de wasmachine eens schoon te maken. Heb jij je ook weleens afgevraagd waarvoor dat deurtje onderaan de wasmachine is? Volgens Marja is die is heel belangrijk. “Als je ‘m opendoet, kom je bij een soort vergiet. Die zit vol stof, of misschien wel een paar knopen die je ooit bent kwijtgeraakt. Het is heel verstandig om dat eens in de zoveel tijd te legen. Doe je dat niet? Dan kan het vergiet vollopen en krijg je stof in het water.” Hier lees je nog meer redenen waarom je niet moet vergeten dit klepje soms schoon te maken.

3. Ventilatieroosters

Wat ook belangrijk is om schoon te maken, zijn de ventilatieroosters in de wc en badkamer. In de zomer staat de verwarming vaak uit, maar nu het kouder wordt zal hij vaker aangaan. Volgens Marja is het niet zo goed om de verwarming aan te zetten, terwijl de ventilatieroosters vol met stof en vuil zitten. “Zelf gebruik ik voor dat klusje graag een oude kwast. Meestal doe ik daar een kapotte panty omheen. Een panty wordt namelijk lekker statisch als je hem heen en weer beweegt en neemt daardoor al het vuil op. Daarna gooi je hem gewoon weg, ideaal!”

4. Plinten

Als laatste moet je de plinten ook niet vergeten bij de grote najaarsschoonmaak. Deze kunnen namelijk heel vies worden en in de zomer vergeten we vaak dit klusje. Gelukkig heeft Marja een makkelijke tip voor ons: Maak ze schoon met vochtige allesreinigerdoekjes! “Plinten zijn vaak smal en er zitten soms wat snoeren omheen. Dan vind ik zulke doekjes juist zo handig, omdat je overal bijkomt.” Wel zijn de doekjes helaas niet zo goed voor het milieu, maar volgens Marja hoeven we ook weer niet té braaf te doen. Gebruik ze gewoon af en toe!

“Dit zijn allemaal van die dingen die je niet iedere dag doet, maar wel soms even nodig zijn. Je wilt toch ook niet tegen rondvliegend stof aankijken, terwijl je op de bank zit met de verwarming aan? Weg dus met die stofnesten!”

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website

Fotocredits

Headerfoto: Leifheit
Foto 1: Instagram
Foto 2: Mooie plinten

Bron

AD Wonen

Alieke van Rijn
ID: 9550

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven