Huis
Tuin
Video

Zo zorg je dat je brilglazen niet beslaan als je een mondkapje draagt

Een onhandig probleem waar veel mensen nu mee te maken krijgen, je brilglazen die beslaan door het dragen van een mondkapje. Je glazen beslaan omdat het gezichtsmasker de adem naar boven duwt. Wij geven je 3 tips om dit te voorkomen!

Positie

Het is misschien een klein beetje onwennig maar als je je mondkapje dicht bij je ogen draagt en de bril iets lager op je neus zet voorkom je dat je bril beslaat of vuil wordt. Bij een multifocale bril is dit iets lastiger omdat het focaal punt zal verschuiven. In dat geval kun je beter de volgende tips hieronder proberen!

6 tips tegen verveling als je lang thuis zit
Huishouden

Zeep

Het enige wat je nodig hebt is water en milde zeep. Deze twee vormen een mix die ervoor zorgt dat watermoleculen uit je adem gelijkmatig over het oppervlak worden verdeeld. Het is vrij simpel. Maak de brilglazen nat met water en smeer ze goed in met afwasmiddel. Vervolgens kun je de zeep eraf wrijven en de bril droogmaken met een theedoek of microvezeldoek. Je zult zien dat je bril niet meer zo snel beslaat!

Scheerschuim

Scheerschuim werkt voor veel problemen bijzonder goed. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje scheerschuim over de glazen te wrijven en daarna de bril droog te vegen met een brillendoekje. Het scheerschuim vormt namelijk een onzichtbare beschermingslaag tegen waterdamp. Voilà! Zo heb je nooit meer last van beslagen brilglazen!

Fotocredits:

Headerfoto: Sincerely media - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10444

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven