Huis
Tuin
Video

Waarom je soms beter geen wasverzachter kunt gebruiken

Het is heel aantrekkelijk om wasverzachter toe te voegen aan al je wasbeurten. Het ruikt superlekker en alles wordt er heerlijk zacht van. Maar let op! Wasverzachter kan slecht zijn voor bepaalde wasjes die je draait.

Wasverzachter bij handdoeken

Het is heerlijk om lekker zachte handdoeken te hebben, maar je wil jezelf natuurlijk ook droog kunnen maken met een handdoek. Als je handdoeken te vaak met wasverzachter wast, kun je jezelf er niet meer goed mee afdrogen. Door wasverzachter komt er namelijk een soort van laagje op je handdoek te liggen dat ervoor zorgt dat de handdoek minder goed vocht absorbeert.

Wasverzachter bij dekbed

Wasverzachter is ook slecht voor je dekbed. Je dekbed moet lekker absorberen en je zweet kunnen doorluchten. Maar als er door wasverzachter een laagje op je dekbed komt te liggen, kan dit niet meer. Dit terwijl je ’s nachts nog wel eens gaat zweten, zeker als warme slaper, dus dit is niet zo fris…

Wasverzachter bij sportkleding

Voor de sportievelingen onder ons: als je naast slapen ook nog aan sport doet, is het handig om te weten dat je bij sportkleding ook beter de wasverzachter in de kast kunt laten staan. Bij sporten doe je lekker ademende kleding aan, maar door wasverzachter kan deze stof zijn werking niet meer goed doen. Zo blijft al het zweet op je huid liggen en dat is niet echt fijn!

Fotocredits
Headerfoto: SylvieTittel -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3423

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven