Huis
Tuin
Video

Om deze reden moet je een bierglas altijd afspoelen na het afwassen

Hoe maak jij je bierglazen schoon? Waarschijnlijk in een sopje of in de afwasmachine, waarna je ze gewoon weer in de kast zet als ze droog zijn. Toch is er dan iets belangrijks wat je vergeet: afspoelen!

Een mooie schuimkraag

Het is belangrijk om je bierglazen altijd even af te spoelen als je ze uit het sop (of uit de vaatwasser) haalt. Waarom? Anders slaat je biertje direct dood (lees: verdwijnt het schuim) na het inschenken. Dan kun je wel je beste schenktechniek toepassen, maar opgedroogd zeepsop én vetvlekken zorgen er voor dat je perfecte schuimkraag -van twee vingers dik natuurlijk- in no time weer verdwijnt.

Het beste kun je je glazen dus op de normale manier afwassen, zoals je altijd gewend bent, waarna je de glazen na afloop met heet water afspoelt. Vervolgens kun je de glazen het beste even droog laten druppen. Dit is beter dan meteen afdrogen met een theedoek, want met een theedoek krijg je vaak alsnog vetvlekken op je glaswerk. En ook dat zorgt ervoor dat de schuimkraag als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Extra tip: en als je het helemaal goed wil doen kun je de glazen ook nog omspoelen met koud water als je het bier gaat inschenken. Let maar op wat voor mooie schuimkraag je zal krijgen!

Vond je dit interessant? Lees dan ook:

Fotocredits
Headerfoto: mnm.all - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3845

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven