Huis
Tuin
Video

Bloedvlekken in je kleding? Op deze manier krijg je ze er gemakkelijk uit

Oh, nee! Een bloedvlek in je kleding? Gooi het nog niet weg! Probeer eerst deze tips om de vlek te verwijderen.

Je kunt proberen om de bloedvlek er met wat water uit te spoelen, maar doe dit nooit met warm water. Dit bevordert namelijk het stolproces. Als dat gebeurt gaat de vlek er een stuk lastiger uit! Spoel daarom altijd met koud water. Gaat de vlek er met spoelen niet uit? Geen paniek! Er zijn nog andere dingen die je kunt proberen voordat je opgeeft.  

Met melk

Melk is niet alleen goed voor je botten, ook voor de schoonmaak. Met wat melk is die bloedvlek zo verleden tijd. Het enige wat je moet doen is de vlek deppen met wat melk en het kledingstuk dan goed wassen. De melk kan namelijk gaan stinken.

Met wat keukenzout

Nu we toch in de keuken zijn, je kan ook proberen om de vlek eruit te krijgen met keukenzout. Laat het kledingstuk even weken in een mix van (koud!) water en keukenzout. Gooi hem daarna in de wasmachine en, als het goed is, is je kledingstuk weer vlekvrij!

Met aspirines

Een bloedvlek op je mooie shirt is dan wel geen reden voor hoofdpijn, maar toch is het gebruiken van aspirine geen verkeerd idee. Pak vijf tabletten van 325mg en los ze op in in een bak met koud water. Duurt het oplossen te lang? Je kunt de tabletten ook eerst in kleine stukjes breken. Zo gaat het een stuk sneller. Laat je shirt daar twee tot drie uur in weken en je shirt is weer stralend wit.

Tip: Is je witte shirt grauw geworden? Maak een mix van warm water en vijf aspirines van 325 mg en laat je shirt acht uur weken. Je shirt zal er weer als nieuw uitzien! 

Nog meer vlekken

Sta je bekend om hoeveel je knoeit? Lees dan snel hoe je rode wijnvlekken en koffievlekken uit je kleding krijgt.

Fotocredits
Headerfoto: Sarah Lipoff - Popsugar Photography

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4208

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven