Huis
Tuin
Video

Bril schoonmaken? Zo kun je dat het beste doen

Hoe maak jij je bril eigenlijk schoon? Met speciale, vochtige doekjes? Met het puntje van je trui? Of gewoon met water? Het kan allemaal, maar het is lang niet allemaal even goed voor je bril… Hoe het wel moet? Zo:

Meer dan de helft van de Nederlanders draagt een bril. En die bril… die moet dus ook geregeld schoongemaakt worden, want reken er maar op dat die bril vies wordt! Hoe je dat doet zonder je glazen te beschadigen? We geven je een aantal handige tips:

1. Lauw stromend water

Je bril kun je in eerste instantie het beste schoonmaken door ‘m onder lauw, schoon en stromend water te houden. Op deze manier spoel je alle harde stofdeeltjes weg. En de vetvlekken? Die kun je met (zachte) zeep (afwasmiddel kan ook) verwijderen.

Maar let op: heb je een bril met een kunststof montuur (acetaat), dan kun je die beter niet met zeep schoonmaken.

2. Microvezeldoekjes

Droog de bril vervolgens met een schone, zachte doek af. Het beste kun je hiervoor een schoon (!) microvezeldoekje gebruiken.

Extra tip: wanneer je deze doekjes in de wasmachine gooit, doe er dan geen wasverzachter bij, omdat dit een wazige zweem op de glazen achterlaat. Overigens is wasverzachter sowieso niet altijd even goed. Hoe dat zit lees je hier.

Daarnaast zijn er nog een hoop dingen die je vooral NIET moet doen. Wat dan precies? Dat lees je hier

ID: 3700

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven