Huis
Tuin
Video

Handige bewaartip: zo houd je brood langer vers

Lekker Nederlands en we houden ervan: een boterham voor tijdens de lunch. Het lekkerst is het natuurlijk als 'ie nog vers is. En daar zullen wij je een handje mee helpen! Met deze tips blijft je brood langer vers.

Ongesneden brood

Voorgesneden brood is wel zo makkelijk. Zin in een bammetje? Je pakt zo een sneetje brood uit de zak. Het is zo normaal, maar het is niet de beste manier om je brood vers te houden. Er komt zo namelijk meer lucht in het brood waardoor het sneller uitdroogt. Je kunt daarom het beste een ongesneden brood halen.

Tip: Je ongesneden brood blijft het verst wanneer je vanuit het midden snijd, in plaats van het het kontje van het brood. Zo kun je de twee ‘open’ kanten van het brood weer tegen elkaar duwen als je klaar bent en komt er minder lucht bij het brood.

Niet cool

Denk je dat eten langer vers blijft in de koelkast? Fout! Dat geldt echt niet bij alle producten, ook niet bij brood. Als je brood bewaart in een temperatuur van -5ºC tot 5ºC, wordt het brood sneller droog. Niet doen dus! Behalve als het een belegd broodje is. Die kan wel beter in de koelkast.

Maar wel ijskoud

Ben je van plan om je brood voor een langere tijd te bewaren? Dan kun je het brood het best in de vriezer bewaren, het blijft dan tot wel twee weken vers. Als je elke ochtend je sneetje brood ontdooit kan je elke ochtend genieten van vers brood. De magnetron kan het brood wel uitdrogen! Probeer dus om het brood op kamertemperatuur te laten ontdooien voor het verste sneetje brood.

Plastic of papier?

Heb je geen plek in de vriezer of gaat het brood toch sneller op? Dan kun je hem ook buiten de vriezer bewaren. Door je brood in een plastic zak te bewaren kan er minder lucht bij komen -mits je hem goed afsluit- en blijft ‘ie dus langer vers. Ben je een liefhebber van een krokante korst? Bewaar hem dan in een papieren zak! Leg de zak brood niet op het aanrecht, een luchtdichte broodtrommel is dan veel beter.

Zak leeg, en nu?

Gooi het broodclipje dan nog niet wel! Ze zijn namelijk hartstikke handig.

Fotocredits
Header: Louise Lyshøj - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4063

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven