Huis
Tuin
Video

Dit bespaar je jaarlijks als je de was buiten droogt

Het zonnetje schijnt! Met lekker weer is het heerlijk om je natte was buiten op te hangen, want daarna ruikt het heerlijk fris én het droogt snel. Per wasbeurt kun je al best wat besparen, mocht je het buiten te drogen hangen in plaats van in de droger te stoppen.

Voorlichtingsinstituut Nibud berekende wat een gemiddelde droogbeurt gemiddeld kost.

Eén wasbeurt

Hoeveel je bespaart, hangt af van wat voor droger je gebruikt. Een condensdroger of droger met luchtafvoer één wasbeurt gebruiken, kost zo’n €1,24. Die kosten gaan op aan het energieverbruik dat nodig is om het apparaat warm te maken.

Sparen

Dat lijkt misschien niet zoveel, maar toch telt dat best lekker op. Zou je de kans vinden om de was de helft van het jaar buiten te hangen, dan is dat volgens het Nibud toch alweer snel zo’n €30,- die je bespaart.

Energiezuinig

Toch niet zo’n lekker weer buiten? Een energiezuinige wasmachine en droger bieden uitkomst. Ga voor apparatuur met een zo hoog mogelijk energielabel, zoals A+++. Duur in de aanschaf, maar op de lange duur zal je de resultaten terugzien. Zolang de labels kloppen natuurlijk... Ook de eco-stand van wasmachines en drogers helpt een handje.  

Bekijk ook: 

Fotocredits
Headerfoto: Mpkino - Pixabay

Bron: Margriet, Nibud

Christa Koeyvoets
ID: 8443

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven