Huis
Tuin
Video

Zo verpot je een cactus zonder je te bezeren aan de naalden

Cactussen zijn een van de makkelijkste kamerplanten die er zijn. Als ze te groot worden moeten ze echter verpot worden. Maar hoe doe je dit eigenlijk zonder jezelf aan de cactus te prikken?

Je hebt natuurlijk geen zin in allemaal cactusnaalden in je vingers. Daarom hebben wij een manier gevonden waarmee je veilig je stekelige cactus in een andere pot kunt zetten.

Wat heb je nodig?

Om je cactus te verpotten heb je het volgende nodig:

  • Stevige handschoenen
  • Krantenpapier
  • Een nieuwe pot voor je cactus
  • Hydrokorrels
  • Speciale cactusgrond

Wat moet je doen?

In vier stappen kun je zonder moeite je cactus in een andere pot zetten.

Stap 1: Kies je pot

Kies als eerste de pot uit waarin je je cactus wil zetten. Deze moet minimaal drie centimeter groter zijn dan de huidige pot. Zorg er het liefst ook voor dat er een gat onderin de pot zit (met een schaaltje eronder) zodat het overtollige water weg kan lopen en je wortelrot kunt voorkomen. 

Stap 2: Uit de pot halen

Doe dan je handschoenen aan. Deze zullen grotendeels voorkomen dat je geprikt wordt, maar zijn zeker niet genoeg. Wikkel vervolgens je cactus voorzichtig in wat krantenpapier en haal hem zo uit de pot.

Stap 3: De pot vullen

Doe daarna eerst een laagje hydrokorrels in de nieuwe pot en vervolgens de cactusgrond. Hierin zal de cactus het beste doorgroeien. Zet hier vervolgens de cactus in. Zorg dat hij stevig staat en goed ingegraven is.

Stap 4: Water en zon

Geef je cactus vervolgens een beetje water en zet hem lekker in het zonnetje. Nu kan je cactus weer een of twee jaar doorgroeien!

Julia van Rijn
ID: 9086

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven