Huis
Tuin
Video

Met deze klusjes in huis verbrand je de meeste calorieën

Moet je je huis nog poetsen, maar wil je eigenlijk ook nog gaan sporten? Combineer het dan gewoon, want met de volgende klusjes verbrand je de meeste calorieën.

1. Dweilen

Dweilen is een perfecte klus om calorieën mee te verbranden. Hoeveel is afhankelijk van hoe enthousiast je aan de slag gaat. Met dweilen oefen je onder andere kracht uit op je armen. Ook oefen je kracht uit op je knieën of armen als je de dweil gaat uitwringen.

2. Badkamer schoonmaken

Als je lekker bezig bent met je workout kun je ook meteen je badkamer schoonmaken. Hierbij train je je armspieren tijdens het schrobben. En doe voor de variatie ook nog wat rek- en strekoefeningen tijdens het schoonmaken van de douchewand.

3. Ramen lappen

Ook lekker intensief: ramen lappen. Je doet hierbij een soort van squads. Raampje boven, weer bukken, raampje beneden, weer bukken. En zo nog wel even door. Ook doe je als je hoge ramen hebt bij ramen lappen aan trapoefeningen. Want om bij de hoogste ramen te komen moet je wel even een trap oplopen. Hard werken dus! Zie je het ramen lappen even niet meer zitten? Denk dan toch even aan alle calorieën die je ermee gaat verbranden.

4. Stofzuigen

Een workout die je waarschijnlijk het meest doet: stofzuigen. Van voor naar achter, nog even onder het bed. Zo train je onder andere je beenspieren en je knieën. Wil je je workout nog een level moeilijker maken? Stofzuig dan ook meteen je plafond. Hiermee train je je armspieren goed. Klaar met schoonmaken? Verwen jezelf dan even met wat lekkers uit de supermarkt, waar je gezond te voet naartoe gaat.

Schoonmaakplan

Net als een workoutplan, kun je ook een schoonmaakplan maken. Ideaal als je vaak onverwachts bezoek krijgt. Met dit handige schoonmaakplan is je huis altijd klaar voor bezoek.

Fotocredits
Headerfoto: Orzalaga -Pixabay

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3980

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven