Huis
Tuin
Video

Zóveel calorieën verbrand je alleen al met wassen, strijken, stofzuigen en dweilen

Heb je door je drukke leven amper nog tijd om te sporten? No worries, je kunt sporten en het huishouden ook prima combineren. Wist je namelijk dat je alleen al met het wegwerken van de was, strijken, stofzuigen en dweilen al behoorlijk veel calorieën verbrandt?!

Wassen + vouwen = prima work-out

Bij het wegwerken van je wasgoed denk je nou niet meteen aan een goede work-out. Toch is dit zeker wel zo. Wanneer je een uur bezig bent met het wassen en vouwen van je wasgoed verbrand je namelijk al gauw 148 calorieën. En heeft je wasgoed zich flink opgestapeld na de vakantie? Dan ben je waarschijnlijk ook alweer een paar uur zoet. 

Half uur strijken = half uur aerobics

Is zelfs nog een betere work-out, want met een uur strijk verbrand je zelfs 157 calorieën. Dit staat toch maar mooi gelijk aan een half uur aqua-aerobics! 

Nóg betere work-outs: stofzuigen en dweilen

Is je wasgoed weggewerkt en wil je nog meer calorieën verbranden? Pak dan de stofzuiger en dweil erbij. Met een uur stofzuigen verbrand je namelijk maar liefst 175 calorieën per uur. Met dweilen daarentegen verdien je al helemaal de hoofdprijs, want daarmee verbrand je 314 calorieën per uur en dát staat dan weer gelijk aan 45 minuten boksen. Goeie sportsessie dus! 

Marjolein Sintenie
ID: 9065

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven