Huis
Tuin
Video

Zo vaak hoor je je canvas tasjes eigenlijk te wassen!

Alle beetjes helpen om te zorgen voor een beter milieu. We zijn al erg goed bezig met het vervangen van plastic tasjes voor canvas tasjes. Echter sta je er niet vaak bij stil dat het van belang is om deze tasjes goed schoon te houden, omdat je ze toch dagelijks gebruikt. Benieuwd hoe vaak je deze tasjes het beste kunt wassen? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Bron van bacteriën

De handige canvas tasjes gaan vaak overal mee naartoe. Je propt hem even snel in de fietstas, je fietst ermee door de regen, je zet 'm op de treinstoel naast je, je gebruikt hem voor je sportkleding ga zo maar door. Echter wordt dit een bron van bacteriën als ze niet regelmatig genoeg een wasbeurt krijgen. Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat er enorm veel bacteriën kunnen ophopen in zo'n tasje, in het ergste geval kan er zelfs Salmonella of een poepbacterie in bevinden. Denk voortaan maar nog eens na voordat je de boodschappen in je ongewassen tasje doet.

Zo maak je het wassen nóg makkelijker (en minder vervelend)
Huishouden

Wekelijks wassen

Wordt het tasje dagelijks gebruikt? Dan is het verstandig om deze wekelijks te wassen op ongeveer 60 graden. Zo blijft het tasje schoon en fris en hoef je niet bang te zijn voor bacteriën op je boodschappen!

Fotocredits:

Headerfoto: Mel Poole - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10264

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven