Huis
Tuin
Video

Gebruik jij een handpers om citroenen te persen? Zó krijg je er meer sap uit

Pers jij regelmatig een citroen met een citroenpers? Of je het nu voor een lekkere dressing of limonade doet, soms komt er niet zoveel sap uit als je had gehoopt. De oplossing is heel simpel, wij weten hoe je er meer sap uit krijgt!

When life gives you lemons…

Waarschijnlijk doe je het zo: je snijdt de citroen in tweeën en legt de citroen met de gesneden kant in de handpers om vervolgens de citroen uit te persen. Er is een andere manier om meer sap uit je citroenen te krijgen! Snijd nadat je de citroen doormidden hebt gesneden een klein stukje van de schil van de onderzijde af. Doe de halve citroen daarna met de schil naar beneden en persen maar! Je hoeft maar licht te drukken om het sap eruit te krijgen.

Even in de magnetron

Wil je nog meer sap uit je citroenen halen? Dan hebben we nog een trucje voor je! Leg de citroen ongeveer 15 seconden in de magnetron, laat hem vervolgens even afkoelen en pers hem zoals hierboven beschreven staat. Je zult zien dat er veel meer sap uitkomt dan voorheen, dit komt doordat het vruchtvlees zachter en soepeler is geworden! Laat de citroen overigens niet té lang in de magnetron liggen, je wilt niet dat hij te heet wordt.

Heb je citroen over?
Dit kun je er allemaal mee schoonmaken!

Fotocredits
Headerfoto: Rawpixels.com - Pexels

Lobke Taal
ID: 7974

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven