Huis
Tuin
Video

Citrusboom in huis? Zo verzorg je 'm

Een citrusboom in huis of op het terras geeft een ultiem zomers gevoel. Niet veel mensen hebben er een, omdat de verzorging lastig kan zijn. Zonde! Gelukkig hebben wij een aantal handige tips waardoor jouw citrusplant sowieso blijft leven.

Of je nou een citroen-, sinaasappel-, of limoenboom hebt, met deze tips is de verzorging een eitje!

Neem een terracotta pot

Citrusplanten en -bomen staan het liefst in een terracotta pot. Deze potten kunnen namelijk goed ademen, terwijl plastic of keramieken potten dat niet kunnen. Zorg er ook voor dat de pot gaten in de bodem heeft zodat het overtollige water weg kan lopen en doe ook wat hydrokorrels op de bodem. Verpotten hoeft alleen als de plant of boom te groot wordt.

Kies de juiste potgrond

Citrusplanten komen van oorsprong uit mediterrane gebieden, dus ze staan ook het liefst in luchtige, mediterrane potgrond. Daarnaast bestaat er speciale voeding voor citrusplanten die je regelmatig moet geven. Bemesten met organische meststoffen kan twee keer in april, en twee keer eind juli.

Zet hem in het zonnetje

Een zomerse plant heeft uiteraard ook een zonnige standplaats nodig. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar het minimaal 15 graden celsius is. Daarnaast kan hij zeker niet tegen vorst, dus zet hem in de winter binnen.

Geef niet te veel water

Een veelvoorkomend probleem bij citrusplanten is dat ze te veel water krijgen. Hierdoor ontstaat wortelrot en gaat de plant dood. Geef je plant dus pas water als de bovenste 5 centimeter van de potgrond droog is. Gele of krullende bladeren zijn een teken dat de wortels te nat zijn. Als dit gebeurt, kun je de plant het beste een tijdje geen water geven.

Julia van Rijn
ID: 8990

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven