Huis
Tuin
Video

Om deze reden moet je cola in je toilet gieten

Cola is niet alleen een populaire frisdrank, het is ook nog eens een behoorlijk handig goedje om mee schoon te maken. Geloof het of niet, maar je kunt er zelfs je toilet mee schoonmaken!

Ondanks dat cola natuurlijk mierzoet smaakt, is de frisdrank van zichzelf qua PH-waarde juist erg zuur is. Zelfs net zo zuur als azijn of citroen! En juist door die zuurtegraad (en de milde koolzuur en fosforzuur) kun je je wc er zo goed mee schoonmaken. Met name om kalkaanslag aan te pakken. Dus heb je geen schoonmaakmiddelen in huis of vind je wc-reinigers te duur? Pak er dan maar een glaasje cola bij!

Zo maak je het toilet schoon met cola

Stap 1:
Meet ongeveer tussen de 350 en 450 ml cola af en giet het in een glas.

Stap 2:
Nu is het tijd om de cola in de wc-pot te gieten. Zorg er hierbij wel voor dat je helemaal rondom de rand van de pot en extra goed over de kalkvlekken giet. Het zal misschien lijken alsof alle cola meteen onderin de pot verdwijnt, maar geen zorgen: er zal hoe dan ook een dun laagje op de vlekken blijven liggen.

Tip: kom je niet goed bij de moeilijk te bereiken vlekken die hoog in de wc-pot zitten? Dan kun je een oude doek met cola doordrenken en dit met de hand op de vlekken aanbrengen. Heb je liever niet dat je handen vies worden? Dan kun je ook een verstuiver vullen met cola en dit op de vlekken aanbrengen.

Stap 3:
Het is belangrijk de cola goed in te laten trekken, dus wees dan ook geduldig en gebruik het toilet minstens een uur niet. Maar hoe langer je de cola laat intrekken, hoe langer de zuren van de cola de kans krijgen om de vlekken te verwijderen. Dus voor het beste resultaat kun je dit het beste doen vlak voor je gaat slapen, zo kan het een hele nacht intrekken.

Stap 4:
Als je het lang genoeg laat weken kun je de wc eindelijk doorspoelen. Terwijl je de cola in hebt laten trekken hebben de zuren de opgehoopte kalkresten verwijderd, die je nu met het doorspoelen (in ieder geval gedeeltelijk) wegspoelt.

Stap 5:
Zijn nog niet alle kalkvlekken weg? Herhaal dit proces dan nog eens en pak er eventueel ook de toiletborstel bij om de vlekken extra goed weg te poetsen in combinatie met de cola.

Nog meer opvallende schoonmaakmiddelen leren kennen?

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: WikiHow

ID: 3757

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven