Huis
Tuin
Video

De 3 meest onverwachte huishoudelijke supersterren

Schoonmaken is een heel karwei en soms denk je niet de juiste producten in huis te hebben. Zoek niet langer, want deze producten heb je vaak al in huis en zijn echte wondermiddeltjes wanneer het aankomt op schoonmaken.

Schoonmaakazijn

Een bekende onder de huishoudelijke supersterren is schoonmaakazijn. Met schoonmaakazijn kan je bijna alles binnen mum van tijd schoon krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de kalkaanslag in je waterkoker. Beetje schoonmaakazijn erin en het is zo schoon. Vieze gaspitten, kalkaanslag in de badkamer, bloemvazen, inktvlekken en hardnekkige vlekken in de oksels van kleding, je krijgt het allemaal schoon met grootmoeders schoonmaakazijn.

Citroen

Citroen wordt in allerlei schoonmaakmiddel vaak gebruikt als geurenextract. Citroen heeft een heerlijke, frisse geur. Daarnaast zorgt het zuur uit de citroen ervoor dat deze heel goed gebruikt kan worden als schoonmaakmiddel. Citroen werkt ontvettend en is goed voor het ontvetten van je vaat in de vaatwasser. Ook werkt citroen antibacterieel. Je kunt hiermee snijplanken insmeren, laat het even intrekken en je snijplank is gedesinfecteerd. Of doe een schijfje citroen in de magnetron voor een antibacteriële magnetron.  

Cola

Je denkt misschien niet direct aan frisdrank als je gaat schoonmaken, maar Cola kan ook als ware held worden gezien onder de schoonmaakmiddelen. Roestplekken in je huis kun je met cola goed behandelen. Ook de kalkaanslag in je wc is zo schoon met een beetje cola onder de rand. En aangekoekte pannen? Doe wat cola in de pan, laat een uurtje intrekken en je hebt de pan zo schoon geschrobd.  

Bronvermelding

Headerfoto: Tirza van Dijk - Unsplash

ID: 3074

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven