Huis
Tuin
Video

Zo krijg je een rode wijnvlek uit je bank

Ben je lekker aan het borrelen, gaat er een glas rode wijn om. Waarom was het niet witte wijn, of bier? Dat geeft tenminste en stuk minder vlekken dan rode wijn! Super vervelend, maar met deze truc is dat omgevallen glas helemaal niet zo erg meer.

Stap 1

Begin direct met het behandelen van je bank. Hoe sneller je reageert, hoe kleiner de kans is op een blijvende schade aan je bank. En stop! Voordat je een doekje erbij pakt moet je dit weten. Wanneer je gaat wrijven of boenen maak je de vezels van de bank kapot en krijg je een pluizige bank. Niet doen dus.

Stap 2

Pak er een lepel bij en verwijder zoveel mogelijk van de rode wijn. Werk hierbij van buiten naar binnen.

Stap 3

Pak dan je witte, katoenen badstofhanddoek en maak deze goed nat met koud water. Wring de handdoek vervolgens helemaal uit en leg deze plat neer op de vlek.

Stap 4

Laat je de handdoek net zo lang liggen tot deze verzadigd is. Vervang dan de handdoek door dezelfde truc te herhalen.  

Stap 5

Wacht tot de handdoek volledig opgedroogd is. En zo is die rode wijnvlek zo uit je bank.

Waarom geen zout, witte wijn of melk?

Deze trucjes uit grootmoeders kastje zijn velen bekend, maar zorgen ervoor dat je meer in je bank smeert dan eruit. Je kunt zo blijvende schade veroorzaken en aangezien je bank niet in de wasmachine past, krijg je die vlekken er vrijwel nooit meer uit.

Bronvermelding

Headerfoto: Guillermo Nolasco - Unsplash

ID: 3152

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven