Huis
Tuin
Video

De top 10 dingen die je echt gedaan moet hebben als je een kind in huis hebt

Kinderen willen het liefst overal aanzitten en krijgen gemakkelijk hun kleine vingertjes tussen de deur of kast. Ze willen alles ontdekken in huis en dat is soms niet zonder gevolgen. Daarom kun je beter goed voorbereid zijn.

De checklist

Ga deze korte checklist langs om na te gaan of jij een kindvriendelijk huis hebt gecreëerd.

  1. Traphekje: zorg ervoor dat je kinderen niet van de trap vallen als ze boven aan het spelen zijn.
  2. Deurstoppers voor kinderen: nooit meer vingers tussen de deur wanneer jij hebt gedacht aan deurstoppers. 
  3. Deurvertragers: monteer deze aan de bovenzijde van de deur. Niemand ziet het, maar het zorgt er wel voor dat de deur niet hard meer dicht kan klappen. 
  4. Koordkikkers: handige haakjes die je aan je kozijn kunt bevestigen, zodat ze niet meer verstrengeld kunnen raken in de koordjes van de rolgordijnen. 
  5. Hoekbeschermers: die gemene uitstekers en hoeken kunnen geen kwaad meer wanneer je hoekbeschermers bevestigt. Zo kunnen je kinderen iets minder pijnvol hun hoofd stoten. 
  6. Kastdeurklemmen: deze klemmen bevestig je op de deuren van je keukenkastjes. Zo kunnen de kleintjes niet zomaar de deurtjes open doen en vingers zitten niet zomaar klem tussen de deuren. 
  7. Deurschuivers: gebruik de deurschuivers om kastjes af te sluiten voor je kinderen. Perfect voor de schoonmaakmiddelen of medicijnkastjes.
  8. Stopcontactbescherming: dek je stopcontacten af met speciale pluggen of beschermers. Zo kan er niet per ongeluk een schroevendraaier in worden gestoken. 
  9. Anit-slipmat: de badkamervloer is vaak heel erg glad. Met een anti-slipmat voorkom je uitglijden. 
  10. Kookplaatbeveiliging: zorg ervoor dat je kinderen nooit per ongeluk bij het vuur kunnen komen of de hete pan pasta van het fornuis kunnen trekken met een handig rekje. 

En heb jij ze allemaal in huis?

Bronvermelding

Headerfoto: Kelly Sikkema - Unsplash

ID: 3084

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven