Huis
Tuin
Video

Deze 3 huisdieren zijn het meest geschikt voor kinderen

Een huisdier is gezond voor je kinderen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, leren omgaan met verschillende levenslessen en ontwikkelen meer empathie en verantwoordelijkheid. Allemaal heel goed voor de ontwikkeling van een kind, maar welk huisdier is dan eigenlijk het meest geschikt?

1. Een hond

Dat de hond op nummer één staat zal waarschijnlijk niemand verbazen. Het kiezen van de juiste hond is echter wel heel belangrijk. Sommige rassen gaan namelijk niet zo goed met kinderen samen doordat ze te agressief of nerveus van aard zijn. Je kunt het best kiezen voor een rustige, middelgrote hond zoals een Golden Retriever, Berner Senner of een Friese Stabij. Zorg dat je de hond goed opvoed en ja, hou er rekening mee dat je vaak toch ook voor jezelf een huisdier koopt en niet alleen voor je kinderen.

2. Ratten en muizen

Ratten en muizen? Ja het is echt waar. Ratten en muizen staan ondanks dat veel mensen hier de kriebels van krijgen op nummer twee doordat de beestje snel tam te maken zijn en niet snel zullen bijten. Het zijn dus gemakkelijke speelkameraadjes. Daarnaast hebben ze niet heel veel aandacht nodig, zolang je ze maar samen met een kameraad in een kooi zitten. Zorg wel dat je voor hetzelfde geslacht kiest, want voordat je het weet heb je een hele familie.

3. Konijnen

Op de derde plek staan de konijnen. Konijnen zijn eigenlijk groepsdieren dus willen graag met meerdere in een kooi. Kies wel voor een grote kooi, zodat ze genoeg ruimte hebben. Ook konijnen zijn vrij makkelijk te verzorgen. Kooi schoonmaken, zorgen voor voldoende eten en drinken en af en toe een aai over de bol vinden ze allang prima. Ze zijn niet allemaal even tam, dus de een vindt het fijner om te knuffelen dan de ander. Let wel op: konijntjes kunnen bijten als ze zich in het nauw gedreven voelen en in paniek raken.

Dit is ook de reden dat het konijn op nummer 3 staat en niet een kat. Een kat kan namelijk minder makkelijk omgaan met drukke kinderen en hun onverwachte bewegingen. Een kat zal dan ook sneller in de aanval gaan dan een konijn en is dus minder geschikt voor kinderen.

Fotocredits
Headerfoto: Unsplash - Annie Spratt 

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3379

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven