Huis
Tuin
Video

Bah! Dit gebeurt er dus als je je oordopjes te vaak draagt of uitleent!

Draag jij vaak oordopjes? Wist je dat door langdurig gebruik van oordopjes je enorm veel bacteriën in je oren kweekt? Benieuwd hoe dat kan? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Doordat oordopjes volledig in je oren gaan, sluit je de gehoorgang helemaal af van zuurstof. Dit is natuurlijk een makkelijke manier voor bacteriën om zich te nestelen. Heb je wel eens last van je oren nadat je langdurig je oordopjes in hebt gehad? Dit is helemaal niet gek, je oren kunnen namelijk niet zo'n grote hoeveelheid bacteriën in één keer aan. Probeer dus soms ook even een pauze te nemen van je oordopjes! 

Zo maak je AirPods en de oplaadcase weer helemaal schoon
Huishouden

Niet uitlenen

Luister jij wel eens muziek met een vriend(in)? Of leen je jouw oordopjes wel eens uit? Dit kan je beter niet doen. Uit een onderzoek van Business Insider is gebleken dat er talloze bacteriën van het een naar het andere oor gaan als je ze uitleent. Doordat de oordopjes ver in de oren gaan komt het altijd in aanraking met oorsmeer, en wissel je dit dus ook ongemerkt uit.

Ook is er uit twee monsters gebleken dat er gist en een bacterie die wordt geassocieerd met vuil ontstaan als je oordopjes deelt. Denk de volgende keer dus twee keer na voordat je iemand een leuk liedje laat horen!

Benieuwd hoe je het beste je oordopjes schoon kunt maken? Je leest het hier

Fotocredits:

Headerfoto: Ready made - Pexels

Maxime Meijer
ID: 10319

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven