Huis
Tuin
Video

Dit is de betekenis van de wasicoontjes op het waslabel

Wassen is al een klus op zich, maar doe je het eigenlijk wel goed? Of zijn de wasicoontjes nog geheimtaal voor jou? Wij zetten hier de wasicoontjes en hun betekenis op een rij, zodat je je kleding zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Niet wassen, maar stomen

Items met dit icoontje kunnen niet goed tegen de wasmachine, let dan ook op dat je ze er niet per ongeluk in gooit. Wanneer je dit wel doet kan de stof beschadigen, oei! Breng deze kleding daarom naar de stomerij of stoom ze thuis zelf.

wasicoontje stomen, niet wassen

Met de hand

Deze kleding is niet geschikt voor de wasmachine en moet met de hand gewassen worden. Dit is minder hard op de stof waardoor je favoriete trui langer mooi blijft. Let wel op dat het water niet warmer is dan 40°C, dat is beter voor de stof en is ook fijner voor je handen.

wasicoon wassen

In de wasmachine

Deze items kunnen gewoon de wasmachine in. Let goed op het nummer wat in het logo staat, deze geeft aan op welke temperatuur het gewassen moet worden. Zet de wasmachine op de goede temperatuur, kies voor de normale stand en wassen maar!

wasicoon fijne was

Voor de fijne was

Ook deze items kunnen gewoon de wasmachine in. De stof van deze items is fijner dan die van de normale was. Zet de wasmachine daarom op een programma voor de fijne was. Deze maakt minder toeren waardoor de stof goed blijft. Let weer op de aangegeven temperatuur en je kleding kan prima de wasmachine in!

wasicoon speciale fijne was

Speciale fijne was

Deze items zijn nog fijner, maar kunnen nog wel de wasmachine in. Was deze items daarom in een wascyclus voor speciale fijne was. Om de stof te beschermen kan dit met maximaal 40°C, maar dit staat ook weer in het icoontje aangegeven.

Wil je gaan wassen maar je wasmiddel is op? Lees snel dit artikel voor goedkoop en natuurlijk wasmiddel.

Fotocredits
Header: Atekier Sukha
Alle foto's: Persil

Tekst
Käthe van der Werf

Bron: Persil

ID: 3620

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven