Huis
Tuin
Video

Dit is hoe vaak je eigenlijk je theedoek moet wassen

Je theedoek na elke droogbeurt in de was gooien? Dat doet bijna niemand, want je theedoek wordt toch niet zo vies van de schone vaat die je afdroogt. Toch? Laten we het daar nog even over hebben.

Je weet ondertussen hoe vaak jij je beddengoed, vaatdoek en handdoek moet wassen. Nu is de grote vraag: hoe zit dat met je theedoek? Wordt deze wel echt vies wanneer je ‘m gebruikt voor het afdrogen van je schone vaat? Helaas, het antwoord is ja. Wanneer je de schone vaat afdroogt, zitten er nog genoeg verdwaalde etensresten en zeepdelen op je vaat. Deze bacteriën gaan dus na elke afdroogbeurt lekker in je theedoek zitten. Ze voelen zich maar al te fijn in de vochtige omgeving.

Zo vaak moet het

Wanneer je dagelijks je theedoek gebruikt, wordt deze ook dagelijks nat. Dit betekent dat je de theedoek maar beter elke dag in de was kan gooien. Heb je een vaatwasser en gebruik je de theedoek af en toe? Dan hoef je ‘m niet elke dag te wassen. De theedoek is dan meestal niet zo vochtig.

Ga je de theedoek wassen? Doe dit dan op 60 graden, want zo dood je alle bacteriën.

Bronvermelding

Headerfoto: Hans - Pixabay

ID: 3254

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven