Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je eigenlijk geen matje in het toilet moet leggen

Als je even rustig op de wc wil zitten, met misschien wel een tijdschrift erbij, is het natuurlijk heerlijk om warme voeten te hebben met een matje op de grond. Maar heb je er ooit aan gedacht hoe vies dit matje eigenlijk is?

Bacteriën wc-mat

De wc-mat is namelijk de perfecte plek voor bacteriën. Je staat er vaak met je schoenen op waarmee je net daarvoor nog op straat hebt gelopen. En bij mannen die niet goed kunnen richten kunnen nog wel eens urinedruppels in de mat komen... Supervies natuurlijk. Het verraderlijke is dat je bij een wc-mat niet zo snel ziet dat ‘ie vol bacteriën zit. Je vergeet de mat daarom mee te nemen tijdens je schoonmaakroutine van de wc of je dagelijkse wasgoed. Hier zijn de bacteriën maar al te blij mee. Ze kunnen zich lekker verspreiden.

Zo vaak moet je de toilet-mat wassen

Ben je toch iets te gehecht aan die zachte stof onder je voeten tijdens je toiletbezoek? Zorg dan in ieder geval dat je de mat vaak genoeg wast. Dit wil zeggen: minimaal één keer per week. Doe dit op 60 graden, zodat je zeker weet dat alle bacteriën eruit gaan.  

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Jeanvandermeulen -Pexels

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3876

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven