Huis
Tuin
Video

Dit kun je allemaal doen met aluminiumfolie

Je kunt met aluminiumfolie eten afdekken. Maar dat is niet het enige! Aluminiumfolie is namelijk supermultifunctioneel. Wij vertellen je wat je er allemaal mee kunt doen.

Strijken

Gebruik aluminiumfolie om... jawel, mee te strijken! Doe wat aluminiumfolie onder de hoes van je strijkplank. Aluminium wordt namelijk sneller heet waardoor je meteen twee kanten meepakt en je de vouwen dus ook sneller wegkrijgt. Dus wil je snel strijken? Neem dan altijd een rolletje aluminiumfolie bij de hand. 

Kwasten schoonhouden

Ben je creatief aan het schilderen en wil je hier de dag erna nog mee verder gaan? Dan heb je geen zin in harde kwasten. Dit hoeft ook niet, want met wat aluminiumfolie eromheen blijven ze zacht.

Meubels verschuiven

Je bank toch aan de andere kant van de tv hebben? Dan moet je gaan slepen met dit zware meubel. Maar geen paniek, je maakt dit makkelijker door de poten in te pakken met aluminiumfolie. Kijk wel uit dat je dit alleen doet op een tapijt, op een houten vloer kan aluminiumfolie krassen geven.

Achtergrond voor foto’s

Aluminiumfolie is super fotogeniek. Wil jij een feestelijke foto maken van je interieur? Gebruik dan aluminiumfolie als achtergrond. 

Schaar slijpen

Botte scharen worden in no time scherp met aluminiumfolie. Vouw een stukje folie dubbel en knip het doormidden. Herhaal dit een paar keer. De schaar zal hierdoor scherper worden. 

Etensresten verwijderen

Als je last hebt van hardnekkige etensresten in je pan, raak dan niet in paniek. Pak een stuk aluminiumfolie, rol het op tot bal en wrijf hiermee over de pan heen. Zo zullen de etensresten verdwijnen. Pas wel goed op dat je de anti-aanbaklaag niet aantast. 

In de droger

Of doe een propje aluminiumfolie in de droger. Waarom? Dat lees je hier.

Bekijk ook:

  • Let op: dit is de meest gemaakte fout bij het schoonmaken van je fornuis
  • Dit kun je allemaal schoonmaken met een kunstgebittablet
  • Dit kun je allemaal doen met je oude eierdozen

Fotocredits
Headerfoto: Emmstainly -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3717

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven