Huis
Tuin
Video

Wondermiddel: dit kun je allemaal met maizena doen

Maizena is hartstikke handig voor in de keuken. Voor soepen en sauzen wordt het al heel vaak gebruikt. Maar wist je dat het buiten de keuken ook een topmiddel is? Dit is wat je allemaal kunt doen met maizena.

Verwijderen van vetvlekken

Met een theelepel maizenapoeder krijg je zo vetvlekken uit je tapijt en meubels. Wrijf een theelepel maizena op de vlek en laat het 15 tot 20 minuten intrekken. Pak dan de stofzuiger en zuig het poeder op. De vlek is nu een stuk minder!

Ramen streeploos schoonmaken

Met maizena kun je streeploos je ramen schoonmaken! Hoe top is dat! Voeg een theelepel maizena toe aan je normale soepje en roer het goed door. Dan kun je gewoon je ramen schoonmaken zoals je normaal doet, alleen houd je nu geen strepen over.

Hout laten glanzen

Je houten stoel en tafel laat je weer glimmen met een beetje maizena. Wrijf wat maizena op je houten meubel en laat dit 15 minuten intrekken. Dan kun je het poeder gewoon wegvegen en je meubel glimt weer prachtig.

Een mooie vacht

Dit is een professionele truc voor katten. Met maizena wordt de vacht van je kat namelijk superzacht en ruikt die een stuk minder.

Extra zachte kleding

Voor extra zachte kleding kun je een mix van 5 milliliter water en een eetlepel water gebruiken. Doe het mengsel in een spuitfles en spray het over je kleding voordat je gaat strijken. Wedden dat je kleding dan lekker zacht aanvoelt?

Andere wondermiddeltjes

We kunnen wel zeggen dat maizena een soort wondermiddel is. Maar wist je dat citroen, schoonmaakazijn en baking soda ook wondermiddeltjes zijn?

Fotocredits
Headerfoto: Snazzie

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4276

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven