Huis
Tuin
Video

5 dingen die je schoon kunt maken met scheerschuim

In de meeste badkamerkastjes is wel een bus scheerschuim te vinden, maar hoezo staan ze niet tussen de schoonmaakmiddelen? En nee, we maken echt geen grapje. Deze vijf dingen kun je makkelijk schoonmaken met scheerschuim:

1. De oven

Met scheerschuim maak je de oven in een handomdraai schoon! Zonder uren te boenen dus, hoe fantastisch klinkt dat? Bedek de ovenplaat met scheerschuim en zet hem voor een half uurtje in de oven op 50ºC. Daarna kun je hem zo schoonvegen met een doek. Je oven was nog nooit zo snel zo schoon!

2. Haarborstel

Eens in de zoveel tijd moet je je haarborstel schoonmaken. Hij komt snel vol te zitten met stof en viezigheid van je haar. Scheerschuim is ook hier weer perfect voor. Haal eerst de haren uit je borstel en spuit dan je borstel vol met scheerschuim en laat het een paar minuten intrekken. Als je hem dan uitspoelt is je haarborstel weer net zo schoon als toen je hem kocht.

3. Vlekken

Per ongeluk geknoeid met de rode wijn? Zonde, maar gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over de vlek. Een vlek op je vloerbedekking? Wrijf het scheerschuim goed in en maak het daarna schoon met heet water en een stoffen doek. Geknoeid op je favoriete shirt? Spuit dan wat scheerschuim op je shirt (niet wrijven dus!!) en stop hem dan in de wasmachine. That's it! 

4. Ontkalken

Eerder gaven we je al een manier om goedkoop van kalkaanslag af te komen, maar nu hebben we er nog één: wrijf je verkalkte kraan in met scheerschuim en hij is weer zo goed als nieuw!

5. Verf

Ben je druk wezen verven en zitten je handen helemaal onder? Als je scheerschuim in huis hebt, kun je de terpentine laten staan! Was je handen met scheerschuim en je handen zullen zo weer schoon zijn.

Lees meer tips over schoonmaken:

Fotocredits
Header: Medium

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3785

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven