Huis
Tuin
Video

Deze 7 dingen mogen echt NOOIT in de droger

Het liefst gooi je natuurlijk alles in de droger. Het is lekker makkelijk en ook nog eens snel klaar. Echter moet je wel een beetje oppassen met wat je in de droger doet. Je kunt namelijk niet alles hierin drogen.

Sommige kledingstukken kunnen namelijk krimpen, scheuren, pillen (pluisjes) of uit vorm raken in de droger. En dat willen we natuurlijk niet! 

1. Zwemkleding

Je badpak, bikini of zwembroek kun je het beste gewoon aan de waslijn laten drogen. In de droger worden deze namelijk te warm waardoor het elastaan wordt aangetast. Elastaan is de kunstvezel die ervoor zorgt dat het materiaal zo goed meerekt.

2. Panty’s en maillots

Panty’s en maillots zijn van hele delicate stof gemaakt. Hierdoor kunnen ze extra snel krimpen in de wasdroger. Ook kunnen panty’s snel in de war raken en zo raakt alles in de knoop.

3. Bh’s

Bh’s wil je graag in vorm houden zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven. In de droger wordt dit aangetast, dus hier kun je hem beter niet in drogen. Daarnaast tast de droger wederom het elasticiteit aan, waardoor de bh misschien minder goed past. Je kunt hem het beste liggend (dus niet hangen) op een rek laten drogen.

4. Kleding met versiering

Heb je een jurkje met pailletjes of kraaltjes? Laat deze dan maar gewoon aan het wasrek drogen. In de droger kunnen deze versieringen blijven haken en eraf vallen. Dat is natuurlijk zonde.

5. Hardloopschoenen

Sommige schoenen kun je prima wassen in de wasmachine en vervolgens in de droger stoppen. Bij hardloopschoenen kan dit echter absoluut niet. Door de warmte kan het rubber namelijk krimpen en de lijm kan loslaten.

6. Jeans

Alles wat gemaakt is van spijkerstof, dus je spijkerbroek, spijkerjasje et cetera, kun je beter niet in de droger stoppen. Hij blijft namelijk een stuk langer mooi als je hem gewoon altijd aan de lijn laat drogen. Je houdt hem nog langer mooi als je hem ook nog eens op deze manier wast. 

7. Matjes

Bad-, toilet-, en deurmatten kun je beter niet in de droger doen. Het rubber onderaan deze matten kan namelijk gaan afbrokkelen of smelten in de droger. Ook kan het zo heet worden dat het in de brand kan vliegen.

Voor de dingen die je juist wel in de droger doet: gooi er eens ijsklontjes bij! Dit is waarom. 

Fotocredits
Headerfoto: Jill111 - Pixabay

Bron: Margriet

Julia van Rijn
ID: 8037

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven