Huis
Tuin
Video

Dit verwacht je niet: dit is het meest vieze voorwerp in je huis

Een doekje over de stoffige vensterbank, met een sopje door de keuken, even de wc schrobben en het huis is schoon. Althans, dat denk je. Maar vergeet niet even een extra doekje over deze dingen in je huis te halen, want hier verzamelen de meeste bacteriën zich.

De afstandsbediening

Hoe vaak maak jij je afstandsbediening schoon? Vaak is dat niet wekelijks en dat terwijl je die elke keer met je vieze handen aanraakt. Je kunt je vast wel voorstellen dat er na verloop van tijd duizenden bacteriën op je afstandsbediening zitten. 

Vergeet ook deze niet

 • De deurknop
  Hoevaak loop je per dag in en uit? Iedere keer raak je dezelfde deurknop aan. En je handen hebben overal aangezeten en zijn zeker niet elke keer gewassen. Vergeet dan ook niet de deurknop schoon te maken als je toch met het doekje in de weer bent.  
 • Vaatdoekje
  Met het vaatdoekje maak je werkelijk alles schoon en daarom is dit doekje en bron van bacteriën. Gooi daarom regelmatig je doekje in de was.  
 • Gootsteen
  Je gooit van alles in je gootsteen. Etensresten, vieze vaat, je vaatdoekje en ga zo maar door. Vergeet dan ook niet je gootsteen elke week goed schoon te maken met desinfecterende schoonmaakproducten.
 • Tandenborstelhouder
  Je tandenborstel maak je na het poetsen schoon, maar er blijft altijd wat viezigheid van afdruppen. Dit mengsel verzamelt zich in je tandenborstelhouder... jakkes!
 • Koffiezetapparaat
  Je koffiezetapparaat spoel je vaak wel schoon, maar vergeet je niet het waterreservoir af en toe schoon te maken? De waterresten verzamelen namelijk allemaal fijne schimmels en bacteriën. Zo smaakt je bakje koffie een stuk minder lekker. 

Bronvermelding

Headerfoto: Lexie Barnhorn - Unsplash

ID: 3094

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven