Huis
Tuin
Video

Dit wist je niet: olijfolie is een wondermiddel om mee schoon te maken

Een onbekend wondermiddeltje dat je gewoon in de kast hebt staan: olijfolie. Een goed product om lekker mee te koken, maar olijfolie is voor nog veel meer dingen hartstikke handig. Je kunt met olijfolie namelijk heel goed schoonmaken, wist jij dat?

Insmeren

Je kunt veel producten van te voren insmeren met olijfolie. Zo blijft niks plakken en hoef je na afloop alleen de olijfolie eraf te wassen. Je kunt bijvoorbeeld een kaarsenhouder van te voren insmeren met olijfolie, zo krijg je het lekkende stomp kaarsje er na afloop gemakkelijk weer uit. Vergeet ook niet je ovenschalen in te smeren met een beetje olijfolie om zo te voorkomen dat alles aankoekt.

Verf

Heb je verfvlekken op je handen? Gebruik dan olijfolie met een beetje zout. Een natuurlijke scrub die zo de verf van je handen afhaalt. Wel na afloop nog even wassen met water en zeep.

Make-up

Je kunt er niet alleen je keuken en je handen mee schoonmaken, maar ook make-up van je gezicht halen. Heel handig als je make-up remover net op is. Doe een beetje olijfolie op een watje, leg dit op je make-up voor een paar seconden en je make-up is zo weg.

Kauwgom

Kauwgom uit je kleding of haar verwijderen met pindakaas is een trucje uit grootmoedersboek, maar wat moet je doen als je kauwgom onder je schoen hebt? Juist! Pak de olijfolie er maar weer bij. Doe een beetje olijfolie op ene stukje keukenpapier en wrijf hiermee over de kauwgom. Even heel goed poetsen en de kauwgom is er vanzelf af.

Bronvermelding

Headerfoto: Juan Gomez - Unsplash

ID: 3169

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven