Huis
Tuin
Video

Dit wondermiddel uit grootmoeders tijd hoort thuis in elk keukenkastje

Heb jij een kastje vol schoonmaakproducten? Dan kun je vanaf nu een heleboel weggooien en vervangen voor slechts één product. Dit product is namelijk al jaren een wondermiddel in de schoonmaak.

Een wondermiddel dat sinds jaar en dag wordt gebruikt in de schoonmaak is schoonmaakazijn. Je kunt hier bijna alles mee schoonmaken en ook nog eens heel erg goed.

 • Ramen lappen
  Gebruik een beetje schoonmaakazijn tijdens het ramen lappen en je zult zien dat er geen strepen achterblijven.
 • Kalkaanslag in de douche
  Heb je kalkaanslag in je doucheputje? Dan kun je met een beetje schoonmaakazijn en een sponsje het als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.
 • Waterkoker
  Je waterkoker kun je ook kalkvrij maken met een beetje azijn erin.
 • Leren bekleding
  Wanneer je een emmer vult met een druppel schoonmaakazijn kun je hier je leren bekleding mee oppoetsen. Met een doekje en dit mengsel heb je zo weer je bank als nieuw.
 • Aanslag op je tuintegels
  Heb je groene tegels in je tuin? Dan kun je met een beetje schoonmaakazijn die groene laag zo weer weg krijgen.
 • Onkruid
  Wij houden van schoonmaakazijn, maar het onkruid in je tuin houdt hier zeker niet van. Doe een beetje verdunde azijn in een plantenspuit en spuit dit op je onkruid. Je onkruid is zo weg.
 • Gele zweetplekken
  Heb je een wit t-shirt met van die gele oksels? Maak dan een emmer met heet water en azijn klaar en doe hier het shirt in. Laat het een nachtje weken, doe het shirt daarna in de wasmachine en weg zijn die gele vlekken.
 • Nare geurtjes
  Wanneer je huis niet zo fris ruikt kun je ervoor kiezen om schoon te maken met schoonmaakazijn. Het is een stuk goedkoper dan een luchtverfrisser en je vangt twee vliegen in één klap – je huis is schoon en ruikt ook nog eens fris.
 • Wasverzachter
  Ja het is echt waar, je kunt de schoonmaakazijn zelfs gebruiken als wasverzachter. Je was ruikt fris en is ook nog eens heerlijk zacht.
 • Toilet
  Doe ’s avonds een kopje azijn in je toilet en laat dit de hele nacht intrekken. Wanneer je de volgende dag je toilet schoonmaakt met de borstel is dit zo gebeurd.  

Fotocredits
Headerfoto: Jennifer Burk - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

 

ID: 3267

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven