Huis
Tuin
Video

Dit kun je allemaal doen met je oude tandenborstel

Tijd voor een nieuwe tandenborstel? Zonde eigenlijk om die oude weg te gooien. Je kunt er namelijk nog een hoop mee doen. Zo komen ze van pas bij de volgende klusjes:

1. Groenten schoonmaken

Heb je graag de schil om je groenten, maar heb je liever geen aarde en viezigheid tussen je eten? Met een tandenborstel borstel je die viezigheid zo weg. Je kunt een tandenborstel ook prima gebruiken om de ‘haren’ van de maïs mee weg te borstelen.

Je kunt de tandenborstel voordat je dit doet wel beter even goed schoonmaken. Er kunnen namelijk een hoop bacteriën in zitten. Je kunt de tandenborstel even koken of mee laten draaien in de vaatwasser.

2. Ventilatierooster in de auto

Het ventilatierooster in de auto kan vol komen te zitten met stof. Het is alleen heel lastig om dit schoon te maken. Met een tandenborstel kom je er wél gemakkelijk bij!

3. De föhn

Het filter van je föhn kan ook vol zitten met stof. Hierdoor werkt je föhn minder goed. Met een tandenborstel kun je deze ook makkelijk schoonmaken. Zo werkt je haardroger weer optimaal!

4. Tegelvoegen schoonmaken

De voegen in bijvoorbeeld de badkamer kunnen ook een klus zijn om schoon te maken. Je komt er maar niet écht goed bij. Gelukkig werkt een tandenborstel hier ook prima voor! Met wat water, baking soda en een tandenborstel zijn de voegen zo weer hartstikke wit.

5. De vaatwasser

Ook bij het schoonmaken van de vaatwasser is een tandenborstel een uitkomst. Je kunt er goed de rubberen randjes en het filter mee schoonmaken.

6. Sieraden schoonmaken

Je tanden worden misschien niet meer schoon omdat de haren van de tandenborstel zo zacht zijn. Je sieraden daarentegen wel! Met wat tandpasta en een tandenborstel glimmen je sieraden weer in no-time.

7. Alles met kleine gaten en onbereikbare plekjes

Eigenlijk is je oude tandenborstel handig voor alle plekjes en gaatjes waar je met een doek of spons niet goed bij kunt. De hoekjes bij de kraan, die vieze randjes op de vensterbank, je oude tandenborstel is de redding!

Tijd voor een nieuwe!

Wanneer is jouw tandenborstel nou eigenlijk toe aan vervanging? Je leest het hier.

Fotocredits
Headerfoto: La Garçonne

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4203

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven