Huis
Tuin
Video

Zo maak je je douchegordijn dus schoon

Het is misschien een klusje waar je niet echt over nadenkt, maar je douchegordijn heeft ook regelmatig een reiniging nodig. Het kan echter wel moeilijk zijn om het gordijn echt goed schoon te krijgen. Maar gelukkig hebben wij een aantal simpele tips voor de reiniging van je douchegordijn.

Er zijn verschillende soorten douchegordijnen die allemaal een andere manier van reinigen vereisen. De meeste mensen hebben een plastic of vinyl gordijn hangen, maar een enkeling heeft er een van stof.

Plastic of vinyl

Als je een plastic of vinyl douchegordijn, moet je deze op een speciale manier wassen in de wasmachine. Gooi het gordijn in de wasmachine met een aantal badhanddoeken. De handdoeken helpen met het schoonmaken van het gordijn. Was met veel water en normaal wasmiddel. Zo komt je douchegordijn weer schoon uit de wasmachine.

Stof

Er zijn ook stoffen douchegordijnen, bijvoorbeeld van katoen, nylon of polyester. Dit soort douchegordijnen hebben een labeltje met wasinstructies. Als je deze volgt, krijg je je douchegordijn gemakkelijk schoon.

Nog meer viezigheid in je badkamer? Zo voorkom je schimmel.

Fotocredits
Headerfoto: Yann Maignan - Unsplash 

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Apartment therapy

ID: 4359

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven