Huis
Tuin
Video

Een echte mancave in Eindhoven!

Buitenruimte
Thomas en Froukje lopen in alle vroegte door de straten van Eindhoven. Ze gaan op bezoek bij de familie Baudion. Moeder Nienke wil een echte mancave voor haar man en kinderen laten maken in de schuur achter in de tuin. Het schuurtje is nu nog een rommelhok, maar daar komt verandering in.

Nienke heeft een echt mannengezin. Haar kinderen Mees en Klim zijn twee vrolijke jongens. De één drumt graag en de ander doet zijn naam eer aan en klimt graag in bomen. Vader Paul klust en fietst graag. Een heel avontuurlijk en druk gezin dus. Nienke wil nu een plek voor haar mannen creëren zodat ze zelf ook af en toe de afstandsbediening in de hand kan houden en een beetje rust in huis heeft.

Wensen van de mannen

Natuurlijk hebben de mannen ook zelf wensen voor de mancave. Er moet geklust kunnen worden dus een werkbank en opbergkast zijn een vereiste. Lekker onderuit gezakt een filmpje kijken moet ook kunnen in de ruimte en een open haard om fikkie te stoken zou ook leuk zijn. Best veel dingen voor zo een kleine ruimte, maar Thomas gaat vol goede moed aan de slag.

Er uit met die fietsen

Thomas weet wat hem te doen staat, maar eerst moet de schuur leeg. Alle fietsen en spullen worden naar buiten gebracht door Froukje en Thomas. Er staat altijd meer in zo’n schuur dan je denkt, maar als die eenmaal leeg is kan Thomas in gedachte de ruimte al intekenen.

Werkbank op maat maken

Froukje heeft in de tijd dat Thomas de ruimte in zijn gedachte aan het intekenen was ook niet stil gezeten. Zij heeft op Marktplaats een werkbank gekocht die in de cave moet komen te staan. De bank is alleen iets te groot, maar dat is geen probleem. Thomas zaagt de werkbank op formaat en duwt daarna Froukje een föhn in haar handen om de tafel te drogen. Als de werkbank droog is gaat Froukje buiten met een schuurpapiertje over de tafel heen zodat die weer lekker glad aan voelt.

Thomas is intussen binnen bezig met het isoleren van de muur om niet alle warmte te laten ontsnappen die de kachel gaat geven. Hier lees je hoe hij dat heeft gedaan. Het opmeten voor de kachel laat hij aan een specialist over. Bas van Deutekom meet alles uit en geeft aan dat er een stuk van de betonnen pijp, die er al zit, af moet. Voor de rest zijn er geen problemen dus de kachel kan besteld worden!

Mega opbergkast en een likje verf

Aangezien het een ruimte wordt voor mannen en mannen over het algemeen nog weleens slordig zijn maakt Thomas een enorme opbergkast. Daar kunnen alle materialen in opgeslagen worden, zodat de ruimte zelf zo schoon mogelijk blijft. Lees hier hoe je zelf zo een opbergkast kan maken.

Thomas behangt daarna de muur naast de kast. Hij heeft niet zoveel behang nodig, omdat de kast de meeste ruimte in neemt. De andere muur wordt geverfd. Daar gebruikt Thomas duurzame verf voor.  Na flink roeren en het afplakken van de ruimte gaat Thomas met een grote en kleine roller aan de slag. Het muurtje is snel gedaan en als de verf gedroogd is wordt het tijd voor één van de belangrijke wensen van de mannen.

Het fikkie steken kan beginnen

In de tussentijd dat Thomas de kast aan het maken was is er een stuk van de betonnen pijp afgehaald zodat de pijp er makkelijker doorheen gaat. Het plaatsen van de kachel is een fluitje van een cent. Thomas zet de kachel linksachter in de hoek, slang door de pijp heen en vastkoppelen aan de kachel. Het stoken kan nu beginnen! De ruimte om de kachel heen moet brandwerend zijn en een betonnen of stenen ondergrond is ook een vereiste. Daarna wordt er door Thomas een brandblusser en een rookmelder geplaatst. Veiligheid boven alles natuurlijk!

De laatste loodjes

Dan wordt het tijd om de mancave in te delen. De gereedschap kast van Paul komt gewoon weer terug in de schuur te hangen. Tegenover de opbergkast komt het gereedschap te hangen met daaronder de door Froukje glad geschuurde werktafel.

De letters die Froukje brengt komen aan de muur te hangen en worden op de elektriciteit aangesloten. Hier lees je hoe je zelf zo'n letter kan maken. Als laatste worden er nog allerlei accessoires de mancave binnen gebracht en op zijn plek gezet en er wordt een beamer geplaatst om lekker films te kijken. 

Nog mooier dan verwacht

Het wordt tijd om de mannen en vrouw er eens bij te halen. Als eerste mogen de drie mannen een kijkje nemen. Mees, Klim en Paul vinden het alle drie fantastisch. De jongste, Mees, antwoord op de vraag of dit de plek is wat hij wilde hebben heel eerlijk met “nee, ik had het echt niet zo mooi verwacht.” Ook moeder Nienke wil graag een keer in de mancave zitten moet ze bekennen, maar daar moeten de mannen eerst even over discussiëren. Weer een geslaagde maak-over dus. 

ID: 424

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven