Huis
Tuin
Video

Een eigen huis, een plek onder de zonwering!

Buitenruimte
Als je geen zonwering hebt, kan het binnen flink warm worden door de ligging van je kamer en de stand van de zon. Zonwering kan dan een enorm verschil maken.

Je hoopt natuurlijk ieder jaar weer op een zonnige zomer. Heerlijk om buiten te zitten en buiten te leven, maar de hele dag in de zon zitten is vaak te veel van het goede. Om het ook binnenshuis enigszins aangenaam te houden is een goede zonwering onmisbaar. Of het nu gaat om je ramen op het zuiden óf op uw terras, er is voor elk raam een passende oplossing. Maar hoe plaats je zonwering eigenlijk?

Dit heb je nodig
Voor het plaatsen van de zonwering heb je de volgende spullen nodig: 

  • Rolmaat
  • SDS-boor
  • Meegeleverde beugels en bouten
  • Hamer
  • Ringsleutel

Stap 1
Meten! De cassette moet op minimaal 230cm boven de grond komen te hangen. Dit heeft te maken met de hoogte van het scherm als hij helemaal is uitgedraaid, zodat je er goed onderdoor kunt lopen. Hoger mag natuurlijk altijd. Op de vierkante buis in de cassette zijn stickers geplaatst waar de steunen aangebracht moeten worden. Let op met aftekenen, want het knikarmscherm dient waterpas te worden gehangen! De beugels moeten dus in één rechte lijn worden geplaatst.

Stap 2
Boren! Boor de gaten in de gevel met de SDS-boor voor steen en beton met een diameter van 12 mm. Boor de gaten altijd in steen of beton en nooit in de voegen! Voordat je de bouten in de gaten plaatst, moet je eerst de moer en ring van de bout halen. De bout moet voldoende uit de muur steken om de beugels vast te kunnen zetten. 

Stap 3
Als alle gaten zijn geboord, kunnen de beugels worden bevestigd. Plaats de beugels met behulp van de moeren en ringen die van de bouten af komen. Draai de moeren handvast om de beugels nog een beetje bewegingsruimte te geven bij het monteren van de cassette.

Stap 4
Plaats de cassette in de beugels en fixeer deze met de bouten en moeren van de beugels. Draai vervolgens de bouten van de beugels vast. Draai alle moeren nog een keer aan.

Stap 5
Dan nog even afstellen. Als het scherm hangt kan het nog iets naar boven of beneden af worden gesteld. Nog even de draaistang plaatsen en zitten maar!

ID: 78

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven