Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je eieren het beste ondersteboven kunt bewaren

Er zijn veel verschillende meningen over hoe je eieren moet bewaren. Binnen of buiten de koelkast, in een mandje of losser van elkaar. Wat wel vaststaat is dat je ze ondersteboven moet bewaren, en dit is waarom.

Door je eieren op z’n kop te bewaren zijn ze namelijk langer houdbaar. Zet ze dus neer met de ‘puntige’ kant naar beneden!

Waarom?

Aan de onderkant van een ei zin een soort van luchtbel. Als het ei rechtop staat kruipt deze bel als het ware omhoog waardoor er druk op het ei komt te staan. Door deze druk raakt de bel beschadigd waardoor het ei eerder zal bederven. Als je het ei dus ondersteboven zet, blijft de luchtbel op z’n plek en bederft het ei minder snel.

Eieren bewaren

Het maakt niet uit of je de eieren binnen of buiten de koelkast bewaart. Wel kun je ze het beste in de eierdoos bewaren. In open lucht drogen ze namelijk sneller uit. Draai dus na aankoop al je eieren om in de doos en bewaar ze hierin.

Bedorven?

Weet je niet zeker of je eieren nog goed zijn? Op deze manier kun je heel makkelijk testen of je ze nog kunt gebruiken!

Fotocredits
Headerfoto: Kelly Neil - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Elle Eten

ID: 4457

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven