Huis
Tuin
Video

Let op: dit is gevaarlijk voor je hond tijdens de herfst!

Nu de herfst weer is begonnen vinden we het extra fijn om in het bos te lopen. De bomen kleuren weer rood of oranje en vallen er eikels uit de boom. Maar kijk uit, juist deze kleine nootjes kunnen gevaarlijk zijn voor je hond!

Giftig

Volgens de dierenbescherming zijn eikels giftig voor dieren als honden, schapen, geiten en paarden. Er zit namelijk veel tannine in, wat zeer schadelijk kan zijn bij inname, bijvoorbeeld als een hond erop bijt. De gevolgen hiervan zijn heel vervelend: hij kan gaan braken, buikpijn krijgen of last krijgen van diarree. In het ergste geval kan het leiden tot nierfalen of kan het zelfs levensgevaarlijk zijn! 

Tips

Probeer in elk geval te voorkomen dat je hond op een eikel kauwt. Sommige honden kauwen graag op balletje, botjes of takken, dus let daar extra goed op. Heeft hij er per ongeluk toch eentje in zijn bek gehad en merk je dat je hond er last van heeft? Bel dan direct een dierenarts. Het is niet zo dat één eikel direct heel gevaarlijk is en oudere eikels zijn ook wat minder erg dan jongere eikels.  Het is vooral belangrijk om er tijdens dit seizoen extra alert op te zijn!

Naast eikels zijn sommige paddenstoelen ook slecht voor je hond , hier lees je daar meer over.

Fotocredits

Headerfoto: Colette der Kinderen - Unsplash

Alieke van Rijn
ID: 9272

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven