Huis
Tuin
Video

Zo lang mag je je eten laten afkoelen voordat je het in de koelkast zet (en niet langer!)

De meningen zijn erover verdeeld: moet je eten wel of niet eerst laten afkoelen voordat je het in de koelkast zet? En hoe lang moet je het dan laten afkoelen? Wij hebben het enige echte antwoord.

De één zegt dat je je eten zo snel mogelijk in de koelkast moet zetten, want anders komen er te veel bacteriën op. De ander zegt juist het tegenovergestelde; je moet het eten eerst tot kamertemperatuur laten komen want anders worden de koelkast en de overige producten in de koelkast te warm.

Het antwoord

Volgens Deidre Schlunegger, CEO van Stop Foodborne Illness, duurt het twee uur totdat er bacteriën groeien op het voedsel buiten de koelkast. Het is dus niet nodig dat het gelijk de koelkast ingaat. Echter adviseert ze wel om je eten gelijk in de koelkast te leggen zodat het langer vers blijft. Zo hebben bacteriën minder kans om zich te verspreiden.

Warm eten in je koelkast?

Volgens Schlunegger kan je koelkast de warmte van het eten gewoon aan. Om de andere producten in je koelkast vers te houden, kun je deze even aan de kant schuiven zodat ze het warme eten niet raken. Om je warme eten nog sneller te laten afkoelen, kun je het in kleine porties verpakken.

Nog meer eten bewaren?

Met deze tips ga je voedselverspilling tegen.

Fotocredits
Headerfoto: Ella Olsson - Pexels

Tekst
Julia van Rijn

Bron: The Kitchn

ID: 4289

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven