Huis
Tuin
Video

6 etenswaren die je nooit in de koelkast moet bewaren

In de meeste gevallen zorgt de koelkast ervoor dat eten niet bederft. Maar dit is niet altijd zo: er zijn ook etenswaren die absoluut niet in de koelkast moeten!

1. Basilicum en peterselie

Sommige verse kruiden vinden kou juist fijn, maar basilicum en peterselie kan je beter buiten de koelkast houden. Deze kruiden kunnen hierdoor verwelken en bruin worden.

2. Koffie

Om te zorgen dat koffie zijn smaak behoudt, moet je koffie nooit in de koelkast leggen. Koffie neemt namelijk andere geuren op. Wanneer je het bij ander voedsel met een sterke geur legt, zal de koffie dit overnemen.

3. Groenten

Er zijn verschillende groenten die je uit de koelkast moet houden. Ongesneden wortel, uien en knoflook bijvoorbeeld rotten sneller in de koelkast. Lees hier welke groenten je beter wel of juist niet in de koelkast moet leggen.

4. Brood

Sommige mensen smeren ‘s avonds hun brood voor de volgende werkdag en leggen het in de koelkast. Dit kun je echter beter niet doen! De koude lucht zorgt er namelijk voor dat je brood uitdroogt en oud wordt. Om je brood vers te houden, kun je het beter in de diepvries leggen.

5. Honing en pindakaas

Ook broodbeleg, zoals honing en pindakaas doen het niet goed in de koelkast. Wanneer je honing in de koelkast legt, kan het gaan karamelliseren en kan je het moeilijker op je brood smeren.

6. Tomaten

Je zou misschien denken dat je tomaten juist wél in de koelkast moet leggen, maar dit is niet zo. Tomaten rijpen namelijk sneller in de koelkast en zullen hierdoor sneller hun smaak verliezen en bederven.

Benieuwd naar producten die juist wél in de koelkast moeten? Dat lees je hier

Photocredits

Headerfoto: Rodion Kutsaev - Unsplash
Foto 1: Unsplash - Jo Lanta
Foto 2: Pexels - Magda Ehlers

Bron
HLN

Alieke van Rijn
ID: 9205

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven