Huis
Tuin
Video

Oei! Deze exotische spin kun je tegenwoordig ook in Nederland tegenkomen

Door de warme zomers en de zachte winters wordt ons land steeds aantrekkelijker voor exotische dieren. Dat geldt ook voor deze enge spin!

In huis

Spinnenhaters opgelet: de grote Steatoda komt steeds vaker voor in Nederland. Eerst kon hij alleen overleven in verwarmde groentekassen, maar door de klimaatverandering kun je hem tegenwoordig ook in je huis of schuur tegenkomen.

Eng, maar nuttig

Deze spin voelt zich dus steeds meer thuis in ons land, maar of je er nou bang voor moet zijn? Dat niet, want hij is juist heel nuttig! Zo eet de spin andere insecten en jagen ze op muggen, vlooien en zelfs op kakkerlakken.

Niet gevaarlijk

De spin lijkt op een erg gevaarlijke spin, namelijk de zwarte weduwe. Maar in tegenstelling tot die spin, is de Steatoda helemaal niet gevaarlijk! We kunnen je ook geruststellen dat de tropische varianten die wél gevaarlijk zijn en af en toe meekomen met vrachtschepen, het vaak helemaal niet overleven in Nederland.

Andere exotische dieren

Naast de exotische spinnen die in Nederland zijn, komen er wel andere exotische dieren die niet zo onschuldig zijn. Zo heb je de draaigatjes; een bijtende mierensoort die onze eigen zwarte mieren verdrijft. Daarnaast komen er ook steeds meer onderwaterdieren die het ecosysteem uit balans gooien. 

Kom je in huis of in je tuin een exotisch dier tegen? Maak dan een foto en stuur die op naar experts. Zij kunnen je dan advies geven over het soort en vertellen hoe je moet handelen.

Photocredits

Headerfoto: Wikimedia - Stu's images

Bron
RTLnieuws

Alieke van Rijn
ID: 9200

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven