Huis
Tuin
Video

4 fabels en feiten over de wasmachine en droger

We wassen er wat op los met z’n allen! Gemiddeld wassen wij als Nederlanders 2,9 keer per week per huishouden. Maar wat zijn nou de fabels en de feiten over dit huishoudelijke taakje? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

1. Wasgoed slijt sneller in de droger dan in de wasmachine

Fabel! Je dekbed na de wasmachine in de droger gooien kan dus prima. De wasmachine en de wasdroger draaien allebei met veel toeren je wasgoed rond en hebben dus beiden hetzelfde effect. Het is natuurlijk altijd beter om je was met de hand te wassen en uit te hangen maar de wasdroger is dus niet schadelijker dan de wasmachine zelf!

Wassen op het ecoprogramma? Dit is hoeveel je er mee bespaart
Huishouden

2. Je was wordt schoner in een volle trommel

Dit is waar! De meeste wasmachines werken het best als de trommel lekker vol zit. Bij een katoenen was kun je de trommel het beste vullen tot er een vuisthoogte overblijft. Bij gevoeligere stoffen kun je de trommel het best tot ongeveer de helft vullen.

3. Als je koffie bij de was gooit vervaagt de zwarte kleur minder snel

Nee, dit is niet waar. Koffie is inderdaad een kleurstof maar het zorgt er niet voor dat je zwarte kleding minder snel vervaagt. Wil je zwarte kleding donkerder krijgen? Was de kleding dan met zwarte textiel verf! Hoe dit werkt lees je hier

4. Extra spoelen is beter voor een gevoelige huid

Feit! Mensen met een gevoelige huid kunnen soms last hebben van het wasmiddel dat achterblijft in de kleding. Door gebruik te maken van de optie ‘extra spoelen’ wordt de was extra goed uitgespoeld en zal je met een gevoelige huid dus minder last krijgen. Kies ook altijd voor wasmiddel zonder parfum, dit wekt minder irritatie op bij een gevoelige huid.

Fotocredits:

Headerfoto: Stevepb / 560 images-Pixabay

Daphne van Kaam
ID: 9533

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven