Huis
Tuin
Video

Met deze tips houd je je fluwelen meubels lang mooi

Fluwelen meubels zijn al een tijdje een trend op interieurgebied. Wij zijn hier ontzettend fan van, maar er zit toch een keerzijde aan deze mooie meubels: ze kunnen snel verslijten. Gelukkig hebben wij een aantal tips om het fluweel zo lang mogelijk mooi te houden.

Met deze makkelijke tips kun je veel langer genieten van je fluwelen bank, stoel, poef of kussentjes!

1. Haal kruimels en stof weg

Een tip die eigenlijk voor alle meubels geldt: haal stof en kruimels weg. Dit kan gewoon met de stofzuiger, ook op fluweel. Als je dit gewoon laat zitten of niet snel genoeg weghaalt, zal je meubelstuk sneller beschadigen.

2. Los platgedrukt fluweel op

Het grootste probleem met fluweel is dat het bij veel gebruik platgedrukt wordt. Hierdoor gaat bijvoorbeeld je bank er al snel oud en versleten uitzien. Om dit op te lossen heb je een handstomer of strijkijzer met stoomfunctie nodig. Ga hiermee tegen de richting van de stof in om het fluweel weer een goede vorm te geven.

3. Pas op met de zon

Fluwelen meubels zijn erg gevoelig voor de zon. Ze kunnen hierdoor snel verkleuren, zonde! Zet je fluwelen bank of stoel dus niet in de volle zon. Heb je geen keus? Zorg dan dat het deel in de zon is bedekt met een dekentje of kussen.

4. Verwijder vlekken

Heb je koffie of iets anders te drinken gemorst op je fluwelen bank? Dan moet je dit snel schoonmaken. Absorbeer de vloeistof eerst met een schone doek, maar dep vooral niet. Dan gaat het drinken alleen maar meer in de stof zitten. Vaak is dit al genoeg om de vlek te doen verdwijnen, maar anders kun je het met lauw water proberen te verwijderen. Droog het vervolgens met een föhn.

Julia van Rijn
ID: 8657

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven