Huis
Tuin
Video

5 fouten die bijna iedereen maakt bij gebruik van de vriezer

De vriezer is dé plek voor ijsjes, pizza’s, restjes en fruit voor in je smoothie. Je hoeft er niets aan te doen en je eten blijft een stuk langer houdbaar. Toch zijn er een paar veelgemaakte fouten die je makkelijk kunt voorkomen.

1. Je laat je vriezer te warm worden

Zorg ervoor dat je vriezer te allen tijde koud genoeg blijft. Check dit soms, want als je iets in je vriezer legt kun je per ongeluk de stand veranderen. Ook is het slim om vooraf al te bepalen wat je uit de vriezer haalt, in plaats van met de deur open een keuze te maken. Door een aantal seconden de vriezerdeur te openen, kan de temperatuur binnenin al een paar graden stijgen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Check ook altijd goed of je deur goed dicht hebt gedaan.

2. Je houdt je vriezer te vol (of te leeg)

Je vriezer heeft best wat eisen: hij mag niet te vol, maar ook niet te leeg zijn. Hij moet eigenlijk precies goed gevuld zijn. Als je vriezer te leeg is moet hij namelijk harder werken om al je voedsel bevroren te houden. Aan de andere kant circuleert de lucht niet goed als ‘ie te vol zit. Hierdoor kan ‘ie ook moeite hebben om je voedsel bevroren te houden.

3. Je verpakt je voedsel niet goed

Het grote voordeel aan de vriezer is natuurlijk dat je voedsel langer houdbaar is. Maar dan moet je het wel goed verpakken. Er zijn twee veel voorkomende fouten: niet alle lucht wordt uit de zak gehaald of je laat juist geen ruimte over voor het voedsel om uit te breiden. Sommige voedingsmiddelen zetten namelijk uit wanneer ze bevroren zijn. Je kunt wel raden waar dat toe kan leiden.

4. Je wacht te lang met het bevriezen van je voedsel

Je kunt beter niet te lang wachten met het opbergen van je voedsel in de vriezer. Veel mensen denken voedsel nog te kunnen redden door het in de vriezer te leggen, maar dit werkt natuurlijk niet. Als voedsel bijna over de datum is, gaat het er echt niet lekkerder op worden in de vriezer.

5. Je labelt je voedsel niet

Bevroren voedsel gaat lang mee, maar het blijft natuurlijk niet oneindig lang goed. Het is daarom verstandig om te weten wat je precies in de vriezer stopt en wanneer je dit hebt gedaan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er stickers met naam en datum op te plakken. Zo hou je je vriezer ook goed geordend.

Niet in vriezer

We hebben steeds meer de neiging om alles in de vriezer te bewaren, want dan blijft het véél langer goed. Maar pas op, want lang niet alles blijft goed in de vriezer. Deze producten kun je maar beter niet in de vriezer bewaren.  

Fotocredits 
Headerfoto: Brit Steiner – Flickr

Bron: The Kitchn

Demi Schoenmakers
ID: 7848

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven