Huis
Tuin
Video

Gaat je basilicumplant altijd dood? Met deze simpele tips blijft -ie wel in leven

Keuken
Basilicumplanten in leven houden lijkt soms een onmogelijke opgave te zijn. Tot vandaag! Want wij hebben een aantal simpele tips waarmee je je basilicumplant voortaan wél in leven houdt.

Zorg voor een goede basis

Een basilicumplant hoeft echt niet per se van het tuincentrum te komen, ook de gemiddelde supermarkt verkoopt goede basilicumplanten. Maar wat wel essentieel is, is het verpotten naar een grotere pot. Op deze manier krijgen de wortels voldoende ruimtes om verder te groeien.  

Zet ‘m op de juiste plek

De basilicumplant is gek op de zon en heeft dus ook echt genoeg daglicht nodig. Een plekje bij het raam is dus wel aan te raden zodat ie genoeg licht en warmte krijgt.

Dagelijks (!) water geven vanaf de onderkant

Dit is eigenlijk de allerbelangrijkste tip om je basilicumplant in leven te houden. Geef je plant nooit vanaf boven water, maar via de onderkant. Hoe? Zorg dat de plantenpot aan de onderkant een gat heeft en zet het in een grotere pot of op een schaaltje. Vervolgens geef je iedere (!) dag water door het op het schoteltje te gieten in plaats van direct op de aarde. Op deze manier neemt de plant het water op vanuit de wortels, en bepaalt de plant zelf hoeveel water het opneemt.

Dorre blaadjes? Weg ermee!

Komen er dorre blaadjes aan de plant? No worries, kan gebeuren. Maar zorg er wel voor dat je die er af plukt. Zo verliest de plant geen onnodige energie.

Pluk alleen de blaadjes

Wat kan er nou mis gaan tijdens het plukken? Toch wel aardig wat. Want wil je een paar blaadjes plukken voor in welk gerecht dan ook, zorg er dan voor dat je alleen de blaadjes plukt en de stengels laat staan. Ziet er misschien een beetje gek uit, van die kale stengels. Maar geloof ons: in no time groeien daar weer nieuwe blaadjes aan!

Fotobronnen

Headerfoto: Lesly Juarez - Unsplash
Foto 2: Stephanie Studer - Unsplash

ID: 2461

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven