Huis
Tuin
Video

Gooi gebruikte theezakjes niet weg! Deze 4 dingen kun je er mee doen

Gooi jij je theezakjes altijd meteen weg na gebruik? Niet doen! Ze zijn namelijk nog supernuttig voor de volgende 4 situaties:

Je hebt eigenlijk twee soorten mensen: mensen die hun theezakje na één keer gebruiken weggooien, en mensen die het theezakje een keer of 3 gebruiken voor ze het weggooien. Maar… hoe vaak je je theezakje ook gebruikt voor je lekkere kopje thee, gooi je theezakje vooral niet weg. Want ze blijken ontzettend nuttig zijn in de volgende gevallen:

1. Vieze koelkastgeurtjes

Komen er vieze geurtjes uit je koelkast? Zet een gebruikt theezakje op een schoteltje in de koelkast en de vieze geurtjes zullen in no-time in het theezakje trekken. Vervang het theezakje regelmatig en je koelkast zal weer neutraal ruiken!

2. Muizen wegjagen

Last van muizen in huis? Zet een gebruikt theezakje neer op de plek waar je de muis hebt gesignaleerd. Muizen hebben namelijk een hekel aan de geur van thee en zullen maken dat ze wegkomen!

3. Afwas ontvetten

Kijk je op tegen de afwas omdat de vaat zo ontzettend vies en vettig is? Laat een paar theezakjes dan het ergste werk opknappen. Want als je een paar gebruikte theezakjes bij de vaat (die deels onder water staat) zet, werkt dit ontvettend. Laat dit even intrekken en je vaat zal veel sneller schoon en vooral niet meer vet zijn!

4. Blinkende ramen en spiegels

Zoals we hierboven al vertelden heeft thee een ontvettende werking, dus zijn ze ook ideaal om je spiegels en ramen vrij van vetvlekken te maken. Hoe? Door simpelweg hele lichte thee te zetten met je oude theezakjes en dit vervolgens op je ramen te sprayen. Wederom zal de thee ervoor zorgen dat de vlekken al een beetje losweken waarna ze gemakkelijk te verwijderen zijn met een doekje.

En dan nog iets…
Theezakjes blijken ook heel nuttig te zijn als je ze in de tuin plant. Hoe dat zit lees je hier!

Fotocredits
Headerfoto: Drew Taylor - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4193

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven