Huis
Tuin
Video

Geel hoofdkussen? Zo maak je het schoon!

Hoelang is het geleden dat jij je kussen hebt gewassen? Lang waarschijnlijk… en dat terwijl je er iedere nacht op ligt te slapen! Je zweet loopt in je kussen en je gezicht geeft ook nog eens olie en vuil af dat er ook lekker intrekt, tijd voor een grote schoonmaak.

Dons

Heb jij een kussen gevuld met dons? Goed nieuws, dan kan je kussen namelijk gewoon in de wasmachine! Was er twee tegelijk en kies een programma voor fijne was op lage tempratuur. Doe de kussens als je ze gewassen hebt in de droger op een laag programma samen met wasdrogerballen of een tennisbal.

Veren

Slaap jij op een kussen dat gevuld is met veren? Dan is het belangrijk dat je even checkt of er geen gaatjes of beschadigingen in het kussen zitten, zo niet, dan kan hij gewoon in de wasmachine! Ook deze kussens was je op een lage tempratuur op het fijne was programma. Doe de kussens als je ze gewassen hebt in de droger met een tennisbal of wasdrogerballen. Het is verstandig de droger ook tijdens het programma een aantal keer te stoppen om de kussens op te schudden. Als de droger klaar is met zijn programma kan het zijn dat de kussens nog vochtig zijn, leg ze dan een paar uur in de zon.

Schuim

Last but not least: heb jij kussens gevuld met schuim? Dan hebben we slecht nieuws.. deze kunnen namelijk niet in de wasmachine. Wat je wel kunt doen is je kussen stofzuigen en afnemen met een vochtig doekje en milde zeep, leg het kussen vervolgens te drogen in de zon. Ook is het slim altijd een extra hoes om je kussen zodat ze beter beschermd blijven.

En verder?

Was je kussens om de zes maanden en houd goed in de gaten of ze niet te oud worden. Hoe je dit test? Door je kussen dubbel te vouwen, als het kussen vanzelf weer terug vouwt is je kussen nog goed, en als hij blijft staan… tja, dan ben je heel waarschijnlijk toe aan een nieuwe!

Ennuh... hoevaak was jij je kussensloop eigenlijk? Zó vaak zou het eigenlijk moeten!

Fotocredits
Headerfoto: Lina Kivaka - Pexels

Tekst
Lobke Taal

ID: 4391

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven